Kétéves kislány tragédiája: négy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a nevelőanya

Négy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a nevelőanyát, aki gondatlansága miatt vesztette életét egy kétéves gyermek Polgáron.

A Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes elmondta, hogy a vádlott már az előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyalás jogáról. A bíróság gondatlan emberölés vétségében találta bűnösnek a büntetlen előéletű nőt. A tragédia akkor történt, amikor a nevelőanya a ház teraszán akarta megfürdetni a kislányt, de törölközőért ment be a házba, így a gyermek körülbelül fél percig felügyelet nélkül maradt. Amikor visszatért, a gyermek már a víz alatt feküdt. A nő azonnal kiemelte és próbálta segíteni, de a gyermek állapota rohamosan romlott és két nap múlva meghalt.

Az RTL Híradója szerint a kislány egy liter vizet nyelt, és a nevelőanya a gyermeket a felpuffadt hasára fektetve kezdte ütögetni a hátát, ami miatt végül megrepedt a gyomorfala. A gyermeket megműtötték, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Virágh Pál bíró az ítélet szóbeli indokolása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról és három kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia. Az ügyészség eredetileg öt év fogházbüntetést kért, de a bíró enyhébb büntetést szabott ki, négy év felfüggesztett fogházbüntetést. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Az RTL riportja szerint a kislány korábban egy másik nevelőanyánál élt testvérével, ahol súlyos bántalmazás érte őket. A gyerekek több csonttörést szenvedtek, és kórházba kerültek, ami felfedte a bántalmazást. Az emberölés kísérletével vádolt előző nevelőanya előkészítő tárgyalását szintén hétfőn tartották, de ő nem tett beismerő vallomást. Az ügyekben még nem született jogerős ítélet.