A Kalandra fal! visszatér és színesíti az őszi tévéműsorokat

Tizenöt év szünet után újra képernyőre került az RTL-en a Kalandra fal! című gameshow, ahol hírességek próbálják meg a lehetetlent: átjutni a mozgó falba vájt alakzatokon. Az első epizód különlegessége, hogy Sebestyén Balázs és Majoros Péter, azaz Majka először vezettek közösen műsort, ami egyfajta médiatörténeti eseménynek számít, és ahol Balázs viccesen köszöntötte vissza Majkát az RTL-hez.

A műsor alapkoncepciója egyszerű: a hírességeknek a veszélyzónába lépve olyan testhelyzetet kell felvenniük, amellyel a feléjük közelítő hungarocell falba vájt alakzaton átférnek, különben egy medencében kötnek ki. A verseny során a csapatok különböző kihívásokkal néznek szembe, amelyek során nem csak ügyességük, hanem humorérzékük is próbára tétetik. A műsorban a pontozás szubjektív, a lényeg a szórakoztatás és a hírességek sutaságán való nevetés.

Az új évadban minden héten hat, hírességekből álló, háromfős csapat küzd meg egymással. Hétfőtől szerdáig tartanak az elődöntők, csütörtökön a három napi győztes csapat indul a továbbjutásért, és hét végére kiderül, hogy melyik lesz a nyertes. A győztes csapat pontjait megszorozzák tízezerrel, és az így kapott értéket a csapat hazaviheti forintban.

A műsorvezetői posztokban is változások történtek: Sebestyén Balázs mellett az első adásban Majka állt, aki 16 év után tért vissza az RTL-hez, és ahol Balázs viccesen köszöntötte vissza Majkát az RTL-hez, célozgatva arra, hogy Majka és Pápai Joci együtt igazoltak át a csatornához. A későbbi adásokban Majka mellett Pápai Joci, Sebestyén Balázs oldalán pedig Istenes Bence fog állni, akik közül Pápai Joci vízimentő és ügyeletes udvari bolond szerepben is felbukkan.

A műsor első adásában a kék csapatot Dobos Evelin, Rácz Jenő és párja, Gyuricza Dóra, míg a pirosat Megyeri Csilla és az akkori kedvese, Molnár Zsolt, valamint Hajmásy Péter Hagyma alkotta. A versenyzők között volt, aki hibátlanul teljesítette a feladatot, mint például Rácz Jenő, aki a Párbaj során tökéletesen átjutott a falba vájt alakzaton.

A műsorban a szórakoztatás mellett a celebek emberi oldalát is megismerhetjük. A kihívások során a hírességek őszintének tűnnek, amikor a komfortzónájukon kívülre kerülnek, és a szent képernyőidő kedvéért hülyét csinálnak magukból. A műsor nem lép át a toxikus tartományba, hanem megőrzi alapvetően ártalmatlan és bárgyú játékosságát.

A Kalandra fal! szeptember 2-tól hétköznap esténként látható az RTL-en, és az RTL+ felületén visszanézhető. Az új évad ígéretesnek tűnik, hiszen a műsorvezetők közötti kémia és a hírességek bolondozása garantálja a könnyed szórakozást. Azonban az első epizód tökéletesen megmutatja, hogy a műsor annak idején miért csak egy évadot élt meg, és hogy mennyire érdemes az RTL-nek hosszú távon terveznie a formációval, az majd csak a következő adások után dől el.