Ugandai olimpikon maratonfutót gyújtott fel barátja

A párizsi olimpián szerepelt ugandai maratonfutó, Rebecca Cheptegei testének 75 százalékán égési sérüléseket szenvedett, miután barátja leöntötte benzinnel és meggyújtotta.

A Kenyában élő atlétát, Rebecca Cheptegeit az ország nyugati részén fekvő Trans Nzoiában található otthonában támadta meg barátja, Dickson Ndiema, miután éles vitába keveredtek vasárnap. A vita állítólag egy telek miatt robbant ki, amelyen Cheptegei háza áll. A férfi egy kancsó benzint hozott magával, és a veszekedés hevében a 33 éves párjára öntötte a folyadékot, majd lángra lobbantotta.

Mindkét érintett égési sérüléseket szenvedett a tűzben, és jelenleg Eldoret város kórházában ápolják őket. Rebecca Cheptegei, aki 2:22:47 órás egyéni csúccsal rendelkezik, a párizsi olimpián a 44. helyen végzett.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.