Michiganban quaddal gázoltak el egy 80 éves Trump-szimpatizánst

Egy 22 éves michigani férfi quaddal elgázolt egy 80 éves férfit, aki éppen egy Donald Trumpot támogató táblát akart kihelyezni a saját kertjében Hancock városában. A támadás előtt a fiatal férfi két parkoló autót is megrongált, az egyiken Trump-matrica volt, annak betörte az ablakát, a másikon pedig a gumiját rongálta meg, amiért egy rendőrséget támogató matrica volt rajta. A támadó állítólag csak az idős férfi tábláját akarta megrongálni, ám végül az idős férfit is elgázolta. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A helyi rendőrség politikai indíttatású támadásnak minősítette az esetet, és az FBI is vizsgálja a történteket. A hatóságok tájékoztatása szerint a támadó magányosan cselekedett, nem voltak társai. Ez az incidens mindössze egy héttel következett be egy pennsylvaniai kampánygyűlés után, ahol merényletet kíséreltek meg Donald Trump ellen. Július 13-án egy merénylő több lövést is leadott a volt elnökre a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen, a támadásban Donald Trump csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember, egy tűzoltó életét vesztette, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

A támadó maga hívta fel a rendőrséget, hogy beismerő vallomást tegyen, azonban a rendőrök kiérkezése előtt öngyilkos lett.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!