Elfogások sorozata a budapesti körözési akcióban

Egy nagyszabású körözési akció keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság 51 körözött személyt fogott el, köztük egy emberölés miatt keresett férfit és egy évek óta bujkáló gyilkost is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya havonta szervez körözési akciókat, amelyek során a XV., XVI. és XXII. kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve összesen 482 körözési eljárást elemeztek át. Az akció eredményeként július 1. és 15. között összesen 51 embert fogtak el, akiket többek között rablás, súlyos testi sértés, kábítószer birtoklása, csalás, ittas és bódult vezetés, valamint összesen 14 év meg nem kezdett szabadságvesztés letöltése miatt kerestek. Az akcióban részt vett a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztálya és a Közrendvédelmi Főosztály is.

A rendőrség egy 62 éves férfit is elfogott, akit emberölés miatt kerestek. A gyanú szerint 2021. november 13-án a főváros XV. kerületében olyan súlyosan bántalmazta lakótársát, hogy az belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottat a IV. kerületi Szabadság parkban fogták el.

Egy másik esetben a IX. kerületben, egy buszon fogtak el egy férfit, aki ellen hét elfogatóparancsot adtak ki 5 év meg nem kezdett szabadságvesztés, lopás, kábítószer birtoklása, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és csalás miatt.

A rendőrség egy 49 éves nőt is elfogott, akit hivatalos személy elleni erőszak miatt kerestek. Tartózkodási helyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével derítették ki, majd a VIII. kerületben csaptak le rá. Korábban ellenszegült az intézkedő rendőröknek, de ezúttal esélyt sem adtak rá neki.

Az akció során egy eltűntként bejelentett személyt is megtaláltak. Többen a körözött személyek közül nem várták meg, hogy a rendőrök értük menjenek; amikor a nyomozók kiderítették telefonszámukat és felhívták őket, inkább feladták magukat, vagy befizették az elmaradt pénzbírságot.