Áramütéses balesetet okozott a makói férfi

Vádat emeltek egy makói férfi ellen, aki tavaly nyáron áramot vezetett a kapujába, hogy megakadályozza szomszédait egy járókeret visszaszerzésében. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szerint a férfi rossz viszonyban élt a szomszédaival, és emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A vádlott egy korábbi alkalommal elvette a szomszédjában élő nő járókeretét, és mivel tartott attól, hogy a szomszédok bemennek hozzá, hogy azt visszavegyék, áramot vezetett az utcafronton levő vaskapuba. Az MTI szerint a férfi nem akarta visszaadni a járókeretet, ezért döntött úgy, hogy elektromos árammal védje meg a területét.

Az eset 2022. augusztus 3-án történt, amikor a szomszédban lakók egyike megelégelte, hogy a férfi felszólításra sem adja vissza a járókeretet, és felkereste őt. Mivel a kapun nincs csengő, a kilincset lenyomva akart bejutni a vádlotthoz, azonban véletlenül a kapuhoz ért, és enyhe áramütést szenvedett.

Bár a kapu kilincsének érintése halálos áramütést is okozhatott volna, szerencsére a szomszéd gyorsan elrántotta a karját, így nagyobb baj nem történt. Az élete egy hajszálon múlt, de végül megúszta a balesetet. A sértett élete a véletlenen múlt, mivel csak rövid ideig és csak érintette az alkarjával az áram alatt levő fémkaput.