Borsodi tragédia: Fadarabbal ölte meg az idős asszonyt

Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiatalkorú férfi ellen, aki egy fadarabbal végzett egy nyolcvanhárom éves nővel Borsodban.

A vádlott tavaly januárban három kiskorú fiútestvérével együtt ment át a szomszéd nénihez, ahol korábban kisegítő munkát végzett. A férfi azt tervezte, hogy készpénzt és értéktárgyakat fog eltulajdonítani, és ezt a szándékát még egy szomszédban lakó kiskorú fiúnak is elárulta, akit tízezer forinttal kívánt megvesztegetni a hallgatásáért.

A vádlott és az idős nő a ház bejáratánál összevesztek, majd a férfi bement a lakásba, ahol pénzt keresett. Később a sértettet földre lökte, és egy fél méteres fadarabbal, valamint kézzel is ütlegelte. Az eszméletlen nőtől elvette a fülbevalóját és mobiltelefonját, majd az udvaron lévő kiskorú fiút megfenyegette, hogy ha bárkinek elmondja a látottakat, „véresre veri”.

Az ügyészség szerint az idős nő a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, és bár az azonnali orvosi segítség eshetőlegesen menthette volna meg, a sértett belehalt sérüléseibe. A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben a főügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.