A magyar tőzsdei nagypapírok vegyes teljesítménye

A magyar tőzsde nyitása után a BUX-index 0,4 százalékos mínuszban állt, azonban a kereskedési nap végére 0,6 százalékos pluszban zárt. A hazai blue chipek közül a Mol árfolyama esett, míg az OTP, a Richter és a Magyar Telekom értéke emelkedett.

A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött helyezkedik el, ami egyértelműen emelkedő trendet jelez a fontosabb időtávokon. A nyitást követően a hazai blue chipek árfolyama mínuszban volt, de a nap folyamán az OTP közel 3 éves csúcsot ért el, és a Richter is erősödött. Ezzel szemben a Mol árfolyama csökkent, a Telekom pedig 0,9 százalékos pluszban zárt.

A közepes kapitalizációjú részvények, a midcapek piacán vegyes a hangulat. A BIF és a Graphisoft Park a legjobban teljesítők között volt, 4,2 illetve 3,6 százalékos emelkedéssel, míg a Rába és a Zwack gyengébben zártak, 1,9 illetve 2,6 százalékos eséssel. A Duna House és a Waberer's korábban a legjobban teljesítők között voltak, de a nap végére a lista élén a BIF és a Graphisoft Park végzett.

A legnagyobb forgalmat ma az OTP papírjai generálták, 11,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, de a legforgalmasabbak között szerepel még a Mol, a Richter, a Magyar Telekom és az Opus is. A magyar tőzsdén az öt legforgalmasabb papír között szerepel az OTP és a Mol, valamint a 4iG is felkerült a listára ma reggel.

A fent említett információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.