K&H: Új vállalatirányítási rendszer bevezetése

A K&H Bank bevezette a legújabb vállalatirányítási rendszert, amely valós idejű adatelemzést és előrejelzést tesz lehetővé, ezzel a hazai pénzintézetek között elsőként lépve a SAP S/4HANA platformra.

A K&H Bank a hazai pénzintézetek között az elsőként vezetett be egy újgenerációs, memóriaalapú vállalatirányítási rendszert, a SAP S/4HANA-t, amely lehetővé teszi a valós idejű adatelemzést és előrejelzést. A Fiori felhasználói felület révén a rendszer webes és mobiltelefonos elérést is biztosít, személyre szabható módon – tájékoztatott a bank.

Az átállás a rendszerre többéves tervezést és előkészítést igényelt, de a technológiai változások és az egyszerűsített adatstruktúra révén a vállalatirányítási rendszer számos üzleti folyamatot képes kezelni. Ilyenek például a főkönyv, a bérszámfejtés, a tárgyi eszközök, a megrendelések és a számlakifizetések. A memóriaalapú technológia gyorsabb adatlekérdezést és valós időben frissíthető vezetői riportokat tesz lehetővé.

A jelenleg használt SAP ECC rendszerek támogatása 2027-től megszűnik, így várhatóan a következő években a piaci szereplők részéről megnő az igény az új platformra való átállásra. A K&H IT vezetője, Ozorai Dénes elmondta, hogy a vállalat ezt a csúcsidőszakot szerette volna elkerülni. Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az átállást értékteremtő lehetőségként kell kezelni, amely lehetőséget ad a vállalatoknak versenyképes, innovatív szervezetté válásra.