Szoboszlai Dominikot testőr kíséri Magyarországon

Úgy tűnik, Szoboszlai Dominik magyar válogatott labdarúgó saját biztonsági embert alkalmaz hazai tartózkodása során. A Liverpool középpályását egy ismeretlen férfi kísérte több nyilvános eseményen is, többek között a Neoton Família siófoki koncertjén és az Operaházban.

Szoboszlai Dominikot, a magyar válogatott csapatkapitányát egy ismeretlen férfi kísérte el a Neoton Família siófoki koncertjére, aki korábban az Európa-bajnokságon, a csapat németországi bázisán is látható volt a focista mellett biciklizés közben. A Blikk online sportmagazinja szerint ez a férfi valószínűleg Szoboszlai testőre, aki akkor is jelen volt, amikor a játékos az év férfi sportolójának járó díjat vette át az Operaházban.

Egy neve elhallgatását kérő, a játékoshoz közel álló személy szerint a magas szintű labdarúgók körében megszokott, hogy saját biztonsági embert alkalmaznak. Hasonló példaként említette, hogy például Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi sztárja sem közlekedik testőr nélkül hazájában.

A Premier League-ben játszó labdarúgók között gyakori, hogy saját biztonsági embert alkalmaznak, így nem meglepő, hogy Szoboszlai is döntött így. Tüzes György biztonsági szakértő szerint egy átlagos személy számára a testőr óránként 15-20 ezer forintba kerülhet, míg egy híresség, mint Szoboszlai esetében, az őrzés díja akár több százezer forint is lehet egy-egy alkalommal.