Több kilométeres torlódás az M7-esen és az M0-son balesetek miatt

Az M7-es autópályán és az M0-s autóút déli szektorán is jelentős torlódás alakult ki több baleset következtében. Az érintett útszakaszokon az autósoknak hosszabb araszolgatásra kell felkészülniük.

Az M7-es autópálya 59-es kilométerszelvényénél, Székesfehérvár térségében történt balesetben négy gépkocsi ütközött össze a Budapest felé vezető irányban. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, és a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre. Az Útinform szerint a baleset miatt mind a három sávot lezárták, a járműveket a leálló sávra terelték, ami közel 4 kilométeres araszolgatásra kényszeríti az autósokat.

Az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 7-es főúti, Diósd kihajtó közelében fix terelést építettek ki, ami szintén lassítja a forgalmat. A 9-es és 7-es kilométerszelvények között a forgalmat a belső és a leállósávra terelik, ami közel 3 kilométeres araszolgatásra készteti a közlekedőket.

A forgalomkorlátozások nem csak az M7-es autópályát érintik, hanem az M0-s autóút déli szektorát is, ahol hasonló mértékű torlódásra kell számítani. Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 60-as Székesfehérvár-dél csomópontnál is baleset történt, ahol szintén közel 4 kilométeres araszolgatásra kell felkészülni.

A szakemberek az autóval közlekedőket különös óvatosságra intik, rájuk is kedvezőtlen hatással van a kánikula. Az érintett útszakaszokon történő közlekedés során fokozott figyelem és türelem szükséges a torlódások és a baleseti helyszínek miatt.

Horvátországból is zúdulnak hazafelé

A helyzetet súlyosbítja, hogy Horvátországból is hazaindultak a nyaralók, így óriási a dugó. A zágrábi fizetőkapunál a fizetős rendszer leállása miatt óránként csak egy métert lehet haladni. A kártyás fizetést választók vagy ENC-készülékkel rendelkezők azonban jobbra kanyarodva elkerülhetik a leállást, és lényegesen kisebb sorban kell várakozniuk.