Csodababa túlélte a Beryl hurrikánt

Egy egyéves louisianai csecsemő, akit csodababának neveznek, két napot élt túl egyedül a Beryl hurrikán sújtotta vidéken. A gyermeket, akinek a 4 éves bátyját holtan találták, és anyját egy másik államban letartóztatták, egy autópálya melletti árokban találták meg.

A Calcasieu Parish-i seriff, Gary „Stitch” Guillory szerint a csecsemőt egy teherautó sofőrje vette észre az út szélén kúszva, miután a gyermek két napot töltött a viharos időjárásban a szabadban. A bébi számos rovarcsípést szenvedett el, de egyébként sértetlen maradt.

A 4 éves fiú holttestét egy tóban találták meg, a 10-es autópálya egy pihenője mögött, a texasi államhatár közelében. A gyermek halálának körülményeit vizsgáló hatóságok utoljára szombaton látták őt édesanyjával, a 25 éves Lake Charles-i Aaliyah Jackkel és az egyéves gyermekkel.

A hatóságok attól tartva, hogy az egyéves gyermek is meghalt, keresésére készültek, amikor egy teherautó sofőrje értesítette őket a csecsemőről. Guillory seriff a gyermeket csodababának nevezte, mivel életben találták.

A Beryl hurrikán hétfőn érte el az Egyesült Államok partját Texas államban, és a gyermek keresése a hurrikán által okozott heves esőzések és erős széllökések közepette folyt. Guillory seriff hálás volt a kamionosnak, aki észrevette a gyermeket.

Aaliyah Jacket, a gyermek anyját, Mississippiben tartóztatták le, több mint 560 kilométerre attól a helytől, ahol a gyermekeit megtalálták. A meridiáni rendőrség kedden vette őt őrizetbe.

A csecsemőt végül azonosították, mint az eltűnt egyéves gyermeket, miután a kamionos jelentette, hogy látott egy csecsemőt az árokban a 10-es autópálya mentén. Jacket Louisianában kellett volna kiadni, ahol az eltűnt gyermek bejelentésének elmulasztása miatt vádolták meg, és az elfogatóparancsot kiadó bíró 300 ezer dollárban állapította meg az óvadékot.

Kayla Vincent, a seriff szóvivője szerint szerda délutánig nem volt más vádpont folyamatban, és a nyomozás továbbra is zajlik. Az ügy részletei még tisztázásra várnak, mivel az online nyilvántartás nem volt elérhető, és nem világos, hogy Jacknek van-e ügyvédje.

Csütörtökön Jacket – aki még mindig őrizetben van Mississippiben – Louisianában gondatlanságból elkövetetett emberöléssel, fiatalkorúval szembeni kegyetlenséggel és kétrendbeli eltűnt gyermek bejelentésének elmulasztásával vádolták meg.

A rendőrség csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy kedden az egyéves gyereket is megtalálták egy kamionsofőr bejelentésének köszönhetően. Reginald Walton az I-10-es autópályán haladt, amikor meglátott valamit az útpadkán. Amikor elhaladt mellette, látta, hogy egy baba az. Azonnal megállt, értesítette a rendőrséget és a gyerekhez futott.

„Ahogy odamentem hozzá, rám mosolygott, majd felállt, sírni kezdett, és felém sétált” – mondta Walton.

A rendőrök Jack egyéves fiaként azonosították a gyereket. Kórházba szállították, majd később az állami gyermek- és családügyi minisztériumnak adták át.

Azt egyelőre nem tudni, az anya miért és milyen körülmények között hagyta magára a gyerekeit. Conswella Jack, Aaliyah Jack édesanyja és a gyerekek nagymamája a CNN-nek azt mondta, a lányával kötött megállapodása értelmében elsősorban ő gondoskodott a gyerekekről, de az anyjuk bármikor láthatta és elvihette őket magával. Szombaton találkoztak utoljára Conswella anyjának temetésén, ami után Aaliyah a gyerekekkel távozott. A nagymamát a hatóságok értesítették az unokája haláláról.

A nagymama csütörtökön azt mondta, még mindig nem beszélt a lányával, hogy megtudja, mi történt, és reméli, hogy hamarosan újra találkozhat életben maradt unokájával.