Az MVM bejelentette az informatikai átállás lezárását és több változást

Kéthetes intenzív migrációs időszak után az MVM befejezte az informatikai átállást, így 2024. július 15-én, hétfő reggel 8 órától minden ügyfél számára elérhetővé válik a teljes körű ügyintézés.

Az E.ON-tól átvett közel 2,5 millió ügyfél egyetemes villamosenergia-szolgáltatási szerződése változatlan tartalommal marad érvényben, azonban az ügyintézéshez új felhasználói azonosítók használata válik szükségessé. Ezek az azonosítók az MVM első, 2024. július végén kibocsátott számláin, valamint az MVM telefonos ügyfélszolgálatának főmenüjében a 4-es pont alatt, a korábbi E.ON-számlákon szereplő azonosítók megadásával lesznek lekérdezhetők.

2024. július 15-től újra teljeskörűen használhatóvá válik az MVM online ügyfélszolgálata és az MVM Next nevű mobilapplikációja is, amely számos új fejlesztést tartalmaz. Az új funkciók eléréséhez az applikáció frissítése szükséges. Azok az ügyfelek, akik már regisztráltak az online ügyfélszolgálatra vagy az applikációba földgázfelhasználóként, automatikusan láthatják áramos felhasználási helyüket is, amennyiben személyes adataik megegyeznek áram- és gázszerződéseiken. A még nem regisztrált ügyfelek egyszerűen, néhány kattintással regisztrálhatnak a korábbi E.ON-os számlájukon szereplő adatokkal.

Az E.ON-tól érkezett ügyfelek számára a személyes ügyintézés lehetősége jelentősen kibővült, hiszen az MVM országszerte több mint 200 helyen kínál személyes ügyfélszolgálati pontokat, ahol egy helyen intézhetők az egyetemes áram- és földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyek. A korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett az MVM Next túlnyomó többségben új helyszíneken biztosítja a személyes ügyintézést.

A társaság felhívja az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy 2024. július 15. reggel 8 órától a mérők töltése normál üzletmenet szerint történik, azonban az E.ON-tól érkezett ügyfeleknek új kártyát kell igényelniük a megszokott töltőpontokon. A térítésmentesen kapott új kártyával akár online is tölthetik mérőjüket. Az Elmű-Émász-tól korábban érkezett ügyfelek új helyszíneken is tölthetik mérőjüket, a feltöltő pontok listáját az mvmnext.hu/aram/Elorefizetos oldalon találják meg.

Azoknak az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfeleknek, akik az informatikai átállás időszaka alatt feltöltőkódot igényeltek, az MVM utólagosan állítja ki a feltöltés ellenértékét tartalmazó számlát.

A Smart EFM mérővel rendelkező ügyfeleknek 2024. július 17-én 8:00-ig kell gondoskodniuk az átállás időszaka alatt térítés nélkül elfogyasztott mennyiség visszatöltéséről, és meg kell vásárolniuk a következő időszakra szükséges mennyiséget is, különben a mérő automatikusan lekapcsolhat.

Az MVM Next júliusi áramszámlája az átállási időszak miatt egyes ügyfelek esetében a megszokott időpontnál később érkezhet, és ennek megfelelően a fizetési határideje is eltérhet a korábbiaktól. Augusztustól az új rendszeren beállított feltételek szerint készülnek a számlák, amelyek fizetési határideje néhány nappal eltérhet a korábbiaktól.