A Sárkányok háza színésznője az Indexnek: Igazi rémálom volt sárkányháton lovagolni

A Trónok harca előzménysorozatának, a Sárkányok házának egyik színésznője, Eve Best beszélt az Indexnek a második évad negyedik epizódjának forgatásáról, ahol a Targaryenek sárkányháton vívott csatáját láthattuk.

A Sárkányok háza második évadának negyedik epizódja a zöldek és a feketék közötti összetűzést mutatta be Varjúpihenőnél, ahol Rhaenys és sárkánya, Criston Cole által vezetett sereggel került szembe. Eve Best, aki Rhaenyst alakítja, a Zoom-interjú során többek között arról mesélt, hogy milyen volt a sárkányos jeleneteket felvenni, hogyan reagált karaktere tragikus halálára, és melyik volt a kedvenc jelenete a sorozatban.

A sárkányos ütközetek forgatása során zöld hátterek vették körül a színészeket, és egy elektronikus, mozgó szerkezeten kellett lovagolniuk, amelyet a színésznő egy ház méretűnek írt le. A forgatás során a stáb tagjai levélfújókkal és repülőgép-hajtóműhöz hasonló szerkezetekkel generált légörvényekkel fokozták a realitás érzetét. Best elmondása szerint a sárkányokkal vívott harcot két héten át forgatták, és a jeleneteket külön-külön vették fel, ahol a másik sárkány helyét gyakran egy teniszlabda helyettesítette.

A színésznő szerint Rhaenys halálának hírére összetört, és bár tudta, hogy karaktere kegyetlen halált fog halni, a szkript olvasása során mégis letaglózta a véglegesség tudata. Best úgy véli, hogy Rhaenys olyan karakter, akit a nézőknek meg kellene siratniuk, és felvetette a lehetőségét, hogy a fantasy műfaj jellegéből adódóan talán még visszatérhet.

Rhaenys halála előtti utolsó pillanatokban a színésznő szerint a karaktere megkönnyebbült és spirituálisan elengedett mindent, így végre teljesen szabaddá vált. A Sárkányok háza új évada a Maxon szinkronnal és magyar felirattal nézhető, és minden hétfőn érkeznek a soron következő epizódok.