Vipers eladja orosz kézilabdacsillagát a gazdasági válság közepette

A Vipers női kézilabdacsapata anyagi nehézségekkel küzd, és legújabb lépésként eladta világklasszis orosz játékosát, Anna Vjahirjevát a Brest-Bretagne csapatának.

A kristiansandi Vipers csapata ismét pénzügyi gondokkal néz szembe, és a helyzet megoldásaként döntöttek Anna Vjahirjeva eladása mellett. A Faedrelandsvennen szerint az olimpiai bajnok, világbajnoki bronz- és Európa-bajnok ezüstérmes kézilabdázót 1,9 millió norvég koronáért (körülbelül 165 ezer euró, azaz 65 millió forint) szerezte meg a francia csapat.

A Vipers elnöke, Peter Gitmark csalódottságát fejezte ki a helyzet miatt, de elismerte, hogy Vjahirjeva számára jelentős lehetőségeket kínál a Brest. Gitmark hozzátette, hogy a játékos valójában maradni szeretett volna, de a szerződések értelmében minden játékosnak hajlandónak kell lennie a távozásra, ha a klub ezt kéri.

Vjahirjeva 2022-ben csatlakozott a Vipershez a Rosztov-Don csapatától, és rövid idő alatt két bajnoki címet, két kupát, valamint a 2022-23-as szezonban a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapattal. A Vipers a téli időszakban már küzdött anyagi problémákkal, de februárban sikerült elkerülniük a csődöt. Vjahirjeva eladásával a klub körülbelül négymillió norvég koronát (350 ezer eurót, azaz 138 millió forintot) takarít meg.