M1-esen történt kamionos tragédia videón

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétett egy videót, amely az M1-es autópályán történt pénteki halálos kamionbalesetről szól, hangsúlyozva, hogy a baleset nagyobb követési távolság és fokozottabb odafigyelés mellett elkerülhető lett volna.

A tragikus eseményről szóló videót "Megáll az ész!" címmel tették közzé a társaság közösségi oldalán. A felvétel kapcsán kiemelték, hogy a megfelelő követési távolság betartásával és az útviszonyokhoz való odafigyeléssel megelőzhetők lennének az ilyen jellegű balesetek.

A baleset július 5-én, pénteken 10 óra 35 perc körül történt az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 123-as kilométerszelvénynél, a Győr-Pápa csomópont közelében. A karambolban három kamion ütközött össze, melynek következtében egy ember életét vesztette a helyszínen, továbbá három személy, köztük egy gyermek is megsérült.

A balesetről készített felvételt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. osztotta meg a Facebook-oldalán. Az ütközés pillanatát, kegyeleti okokból nem mutatják, azonban tanító szándékkal megosztották a videót. Azt írják, hogy a baleset, a felvételek alapján nagyobb követési távolsággal és odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

A baleset okai

A baleset körülményeivel kapcsolatban azt írták, hogy a pályán különösebb ok nélkül fantomdugó alakult ki, a kamionok vészvillogóval gurultak. Kiemelik, hogy "a követési távolság csekély, szinte nulla!". Ekkor érkezett meg a kamion, ami fékezés nélkül csapódott bele az előtte álló autóba. A bejegyzés szerint az ütközéshez három lehetséges ok vezethetett, a be nem tartott követési távolság, az odafigyelés hiánya és a fáradtság.

Nem állt meg senki segíteni

Kiemelték, hogy nemcsak a sofőrök, de szemtanúk sem viselkedtek megfelelően. Ugyanis nem állt meg senki segíteni, valamint a túloldali pályán, a bámészkodók miatt is 7 kilométeres dugó alakult ki.