Tizenkét ember vesztette életét egy indonéziai földcsuszamlásban

Legalább tizenkét ember meghalt és további tizennyolc eltűnt, miután földcsuszamlás sújtotta az indonéziai Sulawesi szigetét, ahol az özönvízszerű esőzések egy illegális aranybányát érintettek.

Az esemény a hétvégén történt, amikor a heves esőzések földcsuszamlást váltottak ki a Gorontalo tartománybeli Suwawa kerületben. A tragédiában bányászok és a közelben élő lakosok vesztették életüket. A helyi mentőszolgálat vezetője számolt be a történtekről, és arról, hogy a földcsuszamlás vasárnap reggel következett be.

A mentőcsapatok hétfőn folytatták a kutatást az eltűntek után, és öt túlélőt már sikerült kimenteniük. A mentési munkálatokat jelentősen megnehezítette a vastag sárréteg és a folyamatos esőzés, amely miatt a mentőknek mintegy húsz kilométert kellett gyalogolniuk a helyszínre.

Az indonéziai katasztrófavédelmi ügynökség tájékoztatása szerint a földcsuszamlás több házat és egy hidat is megrongált. Emellett figyelmeztetést adtak ki a lakosságnak, hogy a tartományban további esőzések várhatók a következő napokban.

Korábban, áprilisban Dél-Sulawesiben egy másik földcsuszamlás következtében legalább tizennyolc ember vesztette életét, amelyet szintén a nagy intenzitású esőzések idéztek elő.