Szabolcsi férfi felmentése egy halálos kocsmai verekedés ügyében

Felmentette a Nyíregyházi Törvényszék azt a szabolcsi férfit, aki a vád szerint egy kocsmai szóváltás során olyan súlyosan megütött egy másik férfit, hogy az a sérüléseibe belehalt.

A Nyíregyházi Törvényszék döntése értelmében nem állapítható meg kétséget kizáróan, hogy a vádlott, L.F. bántalmazása okozta volna a sértett halálát. A vádirat szerint a tavaly júniusban történt incidens során L.F. ittas állapotban ököllel arcon ütött egy szintén ittas férfit, aki a csapástól hanyatt esett és fejsérülést szenvedett. A sérültet a terhelt felesége segítségével otthonába szállították, ahol a mentők ellátták, de a férfi később, július 18-án elhunyt.

A bírósági eljárás során azonban a szemtanúk vallomásai nem erősítették meg egyértelműen, hogy az áldozat a vádlott ütésétől esett volna hanyatt. Továbbá az igazságügyi orvosszakértő sem tudta egyértelműen meghatározni a halálhoz vezető sérülés pontos mechanizmusát. Ezért a bíróság a bizonyítékok hiányában felmentette a vádlottat a bűncselekmény vádja alól. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős.