A Nothing bemutatja az új, pénztárcabarát CMF Phone 1-et

A OnePlus alapítója, Carl Pei által életre hívott Nothing cég, melyet sokan a piac legszerethetőbb telefongyártójának tartanak, most egy új, belépő kategóriás okostelefonnal rukkolt elő, a CMF Phone 1-gyel.

A Nothing, amelyet Carl Pei, az OnePlus társalapítója hozott létre, nemrégiben jelentette be legújabb készülékét, a CMF Phone 1-et, amely a belépő kategóriás okostelefonok piacát célozza meg. A cég korábbi, legolcsóbb modellje 140 ezer forint alatti áron volt elérhető, azonban a CMF Phone 1 még ennél is kedvezőbb áron kerül piacra. Az 8/128 gigabájtos verzióért 68 ezer, míg a 8/256 gigabájtos változatért 91 ezer forintot kell fizetni.

A CMF Phone 1 méretei 164 x 77 x 8 milliméter, tömege pedig 197 gramm. Az IP52 szabvány szerinti por- és cseppvédelemmel ellátott készülékben egy Dimensity 7300 5G lapkakészlet található, amely négy nanométeres gyártástechnológiával készült. A telefon egy 6,67 hüvelykes, 2000 nit fényerejű és 120 Hz-es képfrissítési rátájú, HDR10+ AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, amelybe beépített ujjlenyomat-olvasó is került. A készülék Wi-Fi 6 támogatással is rendelkezik, ami a belépő kategóriában ritkaságnak számít. Az energiaellátásról egy 5000 milliamperórás akkumulátor gondoskodik, amely 33 wattos vezetékes töltést támogat, bár a dobozban töltőadaptert nem találunk.

A CMF Phone 1 hátrányai közé tartozik, hogy nem rendelkezik NFC-vel, és a kamerarendszer is egyszerűbb: az előlapon egy 16 megapixeles, míg a hátlapon egy 50 megapixeles főkamera található, amelyet egy megapixeles mélységérzékelő egészít ki.

A telefon további érdekessége, hogy a műanyag hátlapot négy csavar tartja a helyén, így az könnyen cserélhető. A cserélhető hátlapok 12 ezer forintért narancssárga, kék vagy zöld színben érhetők el, de választható műbőr kivitel is. Emellett a mobilhoz különféle kiegészítők is kaphatók, például támaszték.

A CMF Phone 1-et már július 12-én elkezdik kiszállítani a megrendelőknek, legalábbis a fekete verziót. A készülék Android 14 operációs rendszerrel és Nothing OS 2.6-tal kerül forgalomba. A gyártó két további főverzió frissítést ígér (Android 15 és 16), valamint három éven át biztosít majd biztonsági frissítéseket a telefonhoz.