A Skoda és a ChatGPT együttműködése: „Laura” új képességekkel bővül

A Skoda autógyártó cég új szintre emeli digitális hangasszisztensét, Laurát, a ChatGPT integrálásával, így a rendszer képes lesz számos új kérdésre válaszolni, amelyek korábban meghaladták a képességeit.

A Skoda hangasszisztense, Laura, mostantól a ChatGPT támogatásával válik még okosabbá. Az Auto Bild szerint ez az integráció lehetővé teszi, hogy Laura olyan kérdésekre is választ adjon, amelyek eddig túl bonyolultak voltak számára. A Cerence Inc. által fejlesztett „Chat Pro” funkció révén Laura hozzáfér a ChatGPT tudásához, ami kényelmesebbé és biztonságosabbá teheti a vezetést, és a telefonálás szükségességét is csökkentheti.

Laura a „A ChatGPT szerint...” szavakkal kezdi majd a válaszokat, legyen szó időjárásról, hírekről, sportról vagy részvényekről. A mesterséges intelligencia segítségével a válaszokat gyorsan és pontosan szolgáltatja.

Az adatvédelem kiemelten fontos szempont a Skoda és a ChatGPT együttműködésében. A Laura által kezelt keresések anonimek maradnak, és azokat azonnal törlik a ChatGPT memóriájából. A funkció a Skoda Superb és Kodiaq legújabb generációiban, az átdolgozott Octaviában, valamint a 2024-es modellévtől kezdődően a 4.0-s szoftververzióval rendelkező Enyaq modellekben lesz elérhető. Az Enyaq támogatott modelleknél a funkció mindig aktív marad, és a Skoda garantálja, hogy a ChatGPT nem fér hozzá a jármű adataihoz vagy a személyes felhasználói információkhoz.

A Laura ChatGPT-vel kibővített funkciókészlete jelenleg német, angol, spanyol és cseh nyelven érhető el, és azok a felhasználók, akik rendelkeznek egy aktivált „Infotainment Online” csomaggal, már igénybe is vehetik az új szolgáltatást.

Az újítás nem csak kényelmi, hanem biztonsági szempontból is jelentős előrelépést jelent. Az utasok és a sofőrök számára egyaránt előnyös lehet, hogy az autó gyorsan és hatékonyan képes válaszolni a felmerülő kérdésekre.