Európai versenyképesség a fókuszban a Mol-székházban tartott uniós találkozón

Az Európai Unió tagállamainak versenyképességért felelős miniszterei és államtitkárai a budapesti Mol-székházban gyűltek össze, hogy megvitassák az európai versenyképesség megőrzésének és megerősítésének kérdéseit.

A magyar EU-elnökség idején rendezett informális ülésen a résztvevők a sikeres zöld átmenet fontosságát hangsúlyozták, amely elengedhetetlen az európai versenyképesség fenntartásához. A Mol-csoport a találkozón interaktív kiállításon keresztül mutatta be fenntarthatósági stratégiáját, beleértve egy lítiumlabor bemutatását és a geotermikus energia, valamint a szén-dioxid leválasztás és tárolás terén rejlő lehetőségeket.

Áldott Zoltán, a Mol-csoport felügyelőbizottsági elnöke a versenyképesség érdekében iparági és döntéshozói együttműködést sürgetett. Kijelentette, hogy az Európai Unió vezetésének a túlszabályozás helyett kiszámítható és reális jövőképet kellene kínálnia, valamint konkrét intézkedési terveket kellene kidolgoznia.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerint az iparvállalatok nem képesek egyedül viselni az energiaátmenet összes költségét. Hangsúlyozta, hogy a cél eléréséhez közösségi támogatásra, hatékony szabályozásra és együttműködésre van szükség, de a Mol kész partnerként csatlakozni a közös európai munkához.