Vásárlója ellen tett feljelentést a drogdíler

Egy szécsényi férfi zsarolással próbálta meg nem fizetni a kábítószerért, amit rendszeresen vásárolt egy fiatal dílertől, aki végül a törvény segítségét kérte az ügy rendezésére.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor tájékoztatása szerint egy 51 éves szécsényi férfi nem akart tovább fizetni a kristályként ismert új pszichoaktív anyagért, és védelmi pénzt követelt a tőle rendszeresen vásárolt 20 éves dílertől.

A fiatal terjesztő áprilisban kezdett el foglalkozni a kristály beszerzésével, fogyasztásával és terjesztésével, amelyből a 51 éves férfi naponta vásárolt, és családjával, barátaival együtt fogyasztott.

Az idősebb férfi egyre agresszívabbá vált, nem fizetett az anyagért, és védelmi pénzt követelt a fiatal dílertől, aki az erőszakos fenyegetések miatt összesen ötven alkalommal adott neki kisebb mennyiségű kábítószert, és egyszer 100 ezer forintot is átadott.

A zsaroló férfi a találkozókra gyakran magával vitte egy 35 éves drogfogyasztó ismerősét is, és többször nyilvánosan bántalmazta a dílerét.

A rendőrség a díler feljelentése alapján indított eljárást az 51 éves férfi ellen, akit július 3-án fogtak el, és zaklatás, rongálás, zsarolás, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt hallgattak ki, őrizetbe vettek és letartóztatását kezdeményezték.

Az ügyben nem csak a feljelentő, hanem több fogyasztó és a fenyegetéseknél jelen lévő 35 éves férfi ellen is eljárás indult.