"Bajnok vagy és legenda" - Arnold Schwarzenegger zseniálisan köszöntötte a 78 éves Sylvester Stallonét

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone hosszú évekig tartó rivalizálás után életre szóló barátságot kötöttek, és Schwarzenegger most szívmelengető üzenetben köszöntötte Stallone-t 78. születésnapja alkalmából.

Arnold Schwarzenegger közösségi oldalán üzent szeretett barátjának, Sylvester Stallonénak, aki nemrég ünnepelte 78. születésnapját. "Boldog születésnapot, barátom. Bajnok vagy és legenda. Inspirálsz engem és több milliárd embert szerte a világon" – írta Schwarzenegger, és a bejegyzéshez közös fotókat is mellékelt.

A két színész közötti korábbi rivalizálás a nyolcvanas években kezdődött, amikor mindketten az akcióhősök szerepét töltötték be a filmvásznon. Versengésük mindenről szólt: ki csinál sikeresebb filmeket, kinek nagyobbak az izmai, vagy éppen ki öl meg több embert a filmjeiben.

Azonban a kilencvenes években a viszonyuk megváltozott, és finom gesztusokkal kezdtek közeledni egymáshoz, ami végül egy mély barátság kialakulásához vezetett. Első közös filmjük, a The Expendables: Feláldozhatók 2012-ben debütált, amit két további rész követett.

Schwarzenegger a Jimmy Kimmel show-ban emlékezett vissza riválisukra: "A nyolcvanas években ő volt a legnagyobb riválisom. Minden arról szólt, hogy melyikünk csinál sikeresebb filmeket, kinek nagyobbak az izmai, kinek a filmje tarol nagyobbat a mozikban, ki öl meg több embert a vásznon" – mondta.

Stallone később úgy nyilatkozott, hogy rájöttek, mennyire hasonlóak, és hogy a versengésük, bár ellenségeskedésnek tűnhetett, valójában motiválta őt, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

Érdekességképpen megemlíthető, hogy Stallone A pusztító című filmjében elhangzik egy poén, miszerint Schwarzeneggert megválasztották az Egyesült Államok elnökének. Habár ez a valóságban nem történt meg, Schwarzenegger valóban politikai pályára lépett, és Kalifornia kormányzójaként tevékenykedett.