George R. R. Martin értékelése a Sárkányok háza új évadáról

George R. R. Martin, a Trónok harca fantáziavilágának megalkotója szerint a Sárkányok háza második évada dicséretet érdemel, külön kiemelve a rendezők és a színészek munkáját, valamint egy új karakter, egy kutya bevonását a történetbe, amit zseniálisnak tartott.

A Trónok harca előzménysorozatának új évada, a Sárkányok háza június 17-én tért vissza a képernyőkre. George R. R. Martin, aki maga is részt vett a sorozat kialakításában, nemrégiben személyes blogján osztotta meg véleményét az új évadról.

Martin az első epizódban feltűnő kutya bevonását különösen zseniálisnak találta, mondván, hogy az állat néma jelenléte emlékezteti a nézőket arra, hogy még a legrosszabb emberek is képesek szeretni és szeretve lenni.

Az író elismerését fejezte ki a sorozat rendezői felé is. Alan Taylor, a Trónok harca veteránja rendezte az első epizódot, míg Clare Kilner a másodikat, és Martin szerint mindketten kiváló munkát végeztek.

A Sárkányok háza második évadának részeit Martin remeknek nevezte, kiemelve többek között Rhaenyra hercegnő (Emma D’Arcy) gyászát, Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) és Otto Hightower (Rhys Ifans) szerepét.

George R. R. Martin bevallotta, hogy általában nem szereti, ha a sorozatok eltérnek a forrásanyagtól és új karaktereket vezetnek be, de a kutya szerepét ebben az esetben kivételnek tartja.

A Sárkányok háza második évada jelenleg a Maxon és az HBO csatornáin tekinthető meg.