A kisebb üveges bor rosszabb minőségű? Itt a válasz!

Rossz hírük van a kisebb méretű borospalackoknak, ezzel szemben számos előnyt kínálnak a normál formátumhoz képest. Különösen egy piknikhez vagy strandoláshoz kiváló választás.

Mindannyian voltunk már úgy, hogy elmentünk egy túrára, kirándulásra vagy a strandra és ittunk pár kortyot, de nem akartunk berúgni. A kis üveg bor pont az ilyen alkalmakra megfelelő. Nemcsak sokkal könnyebb őket cipelni, de kényelmesen bepakolhatók a piknikkosárba is.

További előnye, hogy ha a napot egy kellemes pohár borral szeretnénk lezárni, egy kisebb üvegben kevesebb ital van, így nem maradt bontatlanul egy üveg sem, ráadásul a kevesebb mennyiség kontrollálja a borfogyasztást is.

Egy másik nagy előnye, hogy a barátokkal tartott spontán kerti partin sem kell nélkülöznünk a változatosságot. A praktikus, kis palackoknak köszönhetően több fajtát is kipróbálhatunk. A kis palackok éppen a megfelelő mennyiséget kínálják egy élvezetes, de mérsékelt boros estéhez.

Manapság már elég sok termelő kínál kisebb palackokat is. Ezek tökéletesek a vonaton vagy repülőn utazóknak, egyedülállóknak vagy olyan pároknak, ahol az egyik partner nem iszik bort. A kis formátumok rugalmassága és könnyedsége miatt csodálatos alternatívát jelentenek a legkülönbözőbb alkalmakra.

Attól pedig nem kell tartani, hogy a bor minősége rosszabb egy normám méretű palackénál, mert a beltartalom ugyanaz, csupán a mérete változik.