Marine Le Pen válaszolt Kylian Mbappénak

A Nemzeti Tömörülés elnöke, Marine Le Pen kritizálta Kylian Mbappét, a francia válogatott csapatkapitányát, amiért a focista "katasztrófálisnak" nevezte a választási eredményeket, és arra buzdította a választókat, hogy ne engedjék az országot a szélsőjobb kezébe kerülni.

Marine Le Pen, aki a francia választás első fordulójában jelentős győzelmet aratott, úgy véli, hogy a hírességeknek, mint amilyen Mbappé is, nem kellene megmondaniuk az embereknek, hogy kire szavazzanak. A Nemzeti Tömörülés vezetője szerint a csatár nem képviseli a bevándorló háttérrel rendelkező franciákat, mivel sokan közülük a minimálbéren élnek és nem engedhetik meg maguknak a lakhatást vagy a fűtést, ellentétben Mbappéhoz hasonló gazdag emberekkel.

Le Pen kifejtette, hogy Franciaországban egyre kevésbé fogadják jól azt a tendenciát, amikor gazdag színészek, focisták és énekesek próbálják befolyásolni a választók döntéseit, különösen, ha azoknak az embereknek, akiknek tanácsokat adnak, csak 1300-1400 eurós havi jövedelmük van. A pártvezér szerint a franciák elegük van abból, hogy kioktatják őket, és a választáson lehetőségük van arra, hogy visszaszerezzék sorsuk feletti irányítást.

Mbappé már a választások első fordulója előtt is nyilatkozott, amikor arról beszélt, hogy a szélsőségek a hatalom ajtaján kopogtatnak. Az eredmények ismeretében ismét arra kérte a franciákat, hogy menjenek el szavazni, és a "jó oldalra" szavazzanak.