Saját videójáték készítése most már mindenki számára elérhető

A koronavírus-járvány óta a videójátékipar hatalmas növekedésen ment keresztül, és 2022-ben már több bevételt generált, mint a film- és zeneipar összesen. Ebben a kontextusban jelent meg a FRVR AI, az első mesterséges intelligencia alapú játékgeneráló platform, amely lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárki saját játékot hozzon létre.

Chris Benjaminsen és Brian Meidell, a videójátékiparban jártas szakemberek által alapított cég célja, hogy a játékfejlesztési folyamatot demokratikusabbá tegye. A platformmal való tervezés egyszerű: a béta tesztelésre történő regisztráció után a felhasználóknak csupán leírniuk kell, hogy milyen játékelemeket szeretnének megvalósítani, és a mesterséges intelligencia segítségével ezeket valóra is válthatják.

A fejlesztés során a felhasználók nyomon követhetik a játék kódolási folyamatát és a grafika fejlődését is. Ha hiba csúszik a tervezésbe, könnyedén lehetőség van a korrekcióra, és a generatív mesterséges intelligencia által létrehozott képeket manuálisan is módosíthatják.

A FRVR AI nem csak a játékalkotást teszi lehetővé, hanem arra is lehetőséget biztosít, hogy a felhasználók népszerűsítsék és megosszák saját fejlesztéseiket a közösséggel. Emellett a cég a tehetséggondozásra is odafigyel, így hamarosan havi versenyeket szerveznek, ahol a résztvevők 2500 dolláros nyereményalapért versenyezhetnek.