Az Ország Sörét lefőzték Törökszentmiklóson

Egy törökszentmiklósi sörfőzdében készült el a különleges komlóválogatással lefőzött New England IPA, amelyet több ezer sörrajongó szavazatai alapján választottak ki az Ország Sörének.

A Beerselection által lebonyolított szavazás eredményeképpen a világos, kiegyensúlyozott ízvilágú New England IPA került a voksok többségével az élre, amely sem egzotikus, sem Magyarországon termő gyümölcsöt nem tartalmaz. A receptet apránként állították össze, és a végeredmény egy különleges komlóválogatással lefőzött sör lett.

Az Ugari Sörfőzde szakértői a törökszentmiklósi üzemben főzték le a sört, amelynek összetevői között a hazai kisüzemi színtér legfrissebb, legfelkapottabb komlói találhatók, mint például a Motueka, az Idaho 7, a Mosaic és az El Dorado.

Az új sör július 4-től lesz rendelhető, és hamarosan több helyen is csapról kínálják majd, többek között a KEG Sörművházban, a Mixát Udvarban, a Wunder Sörműveknél, a Ganz Sörözőben és a Jégkertben. A tervek szerint az Ország Sörét egész évben szeretnék kínálni, és cél, hogy a nagyobb üzletláncok is felvegyék a terméket kínálatukba.

Az Ország Kisüzemi Sörfőzdéje címet idén is a szekszárdi Brew Your Mind sörfőzde érdemelte ki, ezzel megismételve a tavalyi sikert.