Shane Tusup eladta a szeszfőzdéjét

Közel két éve alapított Shane Tusup egy alkoholgyártással foglalkozó vállalatot, amelyet most eladott egy skót gingyárnak, és cserébe egy igazgatótanácsi helyet kapott.

Shane Tusup, aki Magyarországon elsősorban úszóedzőként vált ismertté, a Black Diamond Distilleries Kft. alapítója és eddigi tulajdonosa volt, amely a DMND Gin márkát is birtokolja. A vállalatot egy 2017-ben alapított skót gingyártó, a Raven Spirits Limited vásárolta meg.

A felvásárlás részletei között szerepel, hogy Tusup egy igazgatótanácsi helyet kapott a vevő cégnél, ahol a marketing és márkaépítés terén nyújthat segítséget a nemzetközi terjeszkedésben.

A Black Diamond Distilleries, amely 2022-ben jött létre, az első két évben veszteséges volt, 2023-ban 4,3 millió forint bevétel mellett 10,9 millió forint veszteséget termelt. A vállalat 2023-as beszámolója szerint 12,2 millió forint értékű készlettel rendelkezett, ami valószínűleg vonzó lehetett a vevő számára.

Shane Tusup a hvg.hu podcastjának egy korábbi adásában is részletezte üzleti tevékenységét, amely bár szerteágazó volt, mégsem hozott nyereséget.