Manuel a börtönélményeiről mesélt

A nemrég szabadult rapper, Manuel a börtönben szerzett tapasztalatairól beszélt: penészes kenyérrel fogadták, és az ételadagok éppen csak elegek voltak ahhoz, hogy ne haljon éhen.

Manuel, aki húsz napot töltött a rácsok mögött egy régi kábítószer-birtoklási ügy miatt, a Refreshernek adott első interjújában beszélt a börtönben szerzett élményeiről. A The Voice egykori coach-a elárulta, hogy a közmunka elkezdését többek között a tehetségkutató forgatása, fellépései és egy térdtörés miatt nem tudta megkezdeni, ami végül a börtönbüntetésig vezetett.

A rapper maga kérte, hogy büntetését a kevésbé zsúfolt nyári időszakban tölthesse le. Manuel szerint a börtön nem emeli a "rapper-imidzset", és bár az első nap egy épp szabaduló rab megijesztette, a többi cellatárssal jól kijött.

„Bementem az első nap, egyből azzal indítottak, hogy egy penészes kenyeret raktak elém. Eszegettem a kenyeremet, és akkor szólt a cellatársam, hogy figyi már, van rajta egy folt. Másnap reggel felkeltem, és nagyjából 25-30 ágyipoloskacsípéssel ébredtem fel. Ki is jött rajtam egy allergiás reakció, mert hála istennek eddig még nem találkoztam ennyi poloskával. Fel volt dagadva a kezem, de olyan szinten, hogy nem tudtam behajlítani. A nyakam, a fejem, minden full fel volt dagadva, úgyhogy nem voltam a legjobb állapotomban" – mesélte Manuel.

A csótányok a legkisebb gondjai közé tartoztak, az ételadagok pedig éppen csak annyira voltak elegek, hogy ne haljon éhen. A börtönben töltött idő alatt tévézéssel, KRESZ-könyv olvasással, edzéssel és dalszövegírással foglalkozott.

Szabadulása után Manuel úgy érzi, hogy a börtönben töltött időszak hozzáadott az életéhez, és másképp látja a dolgokat. „Akármilyen rossznak is tűnt akkor, ebben a húsz napban a körülményeknek köszönhetően, azért valahol mégis hasznosnak éltem meg a tapasztalatot. Nem gondoltam volna, hogy valaha is visszakeveredek majd ebbe az életszituációba, ahol nem nagyon van mit ennem, rosszak a körülmények meg satöbbi. Már odabent is egy jó adag hálát éreztem azért, hogy idekint mim van, de amikor kijöttem, még jobban fejbe vágott ez” – fogalmazott a rapper.