Belvárosi taxisfenyegetés ügyében nyomoz a rendőrség

Budapest belvárosában, a Váci utcában egy taxisofőrt fenyegettek meg, ami egy videófelvételen is dokumentálódott, amelyet a TikTokon tettek közzé, de később a TV2 Tények műsorában is bemutattak.

A felvételen egy városi terepjáró látható, amely megáll az út közepén, majd egy férfi kiszáll belőle és odasiet a drosztnál várakozó taxisofőrhöz. A férfi társával együtt fenyegetőzve kérdezi a sofőrtől, hogy miért áll ott, és azzal szembesíti, hogy nem ismeri-e fel, kinek a helyén parkol. A taxisofőr magyarázata, miszerint egy utast vár, nem nyeri el a férfiak tetszését, és két percet adnak neki az elhagyásra, fenyegető hangnemben.

Egy taxis forrás szerint hasonló incidensek a pesti rakparton, a szállodahajóknál is gyakoriak.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást, de a nyomozás érdekében további részleteket nem közöltek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megerősítette, hogy támogatják a rendőrség munkáját minden rendelkezésükre álló eszközzel. A BKK január 1-jétől átvette a Budapest Közút által korábban ellátott, a taxikkal kapcsolatos feladatokat, beleértve a taxiállomás-használati megállapodások megkötését, a taxiállomás-üzemeltetési szolgáltatási díj beszedését és a taxiállomás-használati hozzájárulás kiadását is.