Neil Gaiman elleni szexuális erőszak vádak és Eddie Murphy családi boldogsága

Két nő vádolja szexuális erőszakkal a neves fantasy írót, Neil Gaimant, aki azonban tagadja a vádakat, míg Eddie Murphy büszkén beszél fia és Martin Lawrence lányának kapcsolatáról.

Neil Gaimant, a világhírű fantasy írót két nő is szexuális erőszakkal vádolta meg, az író azonban tagadja az ellene felhozott vádakat. Az ügyet az új-zélandi rendőrség vizsgálja. A Tortoise cikkében és egy négyrészes podcastban is foglalkozott az üggyel.

Az egyik nő, a 23 éves Scarlett, aki az író gyermekének dadájaként dolgozott, azt állítja, hogy Neil Gaiman szexuálisan bántalmazta őt a férfi rezidenciájának fürdőjében 2022 februárjában. Neil Gaiman szerint a fürdőben csak ölelkeztek és csókolóztak, és az ezt követő hetekben is csak beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolat volt közöttük. Scarlett szerint azonban a férfi durva és megalázó szexuális cselekményeket végzett vele, egy alkalommal pedig úgy megverte, hogy a nő elvesztette az eszméletét. Scarlett állításait barátok is alátámasztják.

A másik nő, aki 18 éves volt, amikor 2003-ban a floridai Sarasotában egy dedikáláson találkozott Neil Gaimannel, két évvel később, 20 éves korában romantikus kapcsolatba került vele. A nő azt állítja, hogy durva és fájdalmas szex volt közöttük, amit nem akart, nem élvezett, és tiltakozott is ellene.

Neil Gaiman együttműködését felajánlotta az új-zélandi rendőrségnek, de erre nem tartottak igényt, ami a férfi szerint arra utal, hogy a vád megalapozott ellene. A rendőrség közölte, hogy a nyomozás folyamatban van, és igyekeznek minden tanúval beszélni. Neil Gaiman szerepel a Time magazin által összeállított, A világ 100 legbefolyásosabb emberének listáján, és írásait a Netflix és az Amazon minisorozatai, valamint hollywoodi filmek is adaptálták.

Eddie Murphy, aki a napokban a Netflixen megjelent Beverly Hills-i zsaru negyedik részével tarolt, a CBS Mornings című műsorban beszélt fia, Eric Murphy és Jasmin Lawrence, Martin Lawrence lányának kapcsolatáról. Murphy szerint mindketten gyönyörűek és csodálatosan néznek ki együtt, és vicces baba születését várják a közös génkészletükből. Arra a kérdésre, hogy ő és Lawrence hogyan reagáltak a gyerekeik kapcsolatára, Murphy azt válaszolta, hogy csodálatosnak találják, és ha összeházasodnak, vicces gyermekük születésére számítanak.