Mexikó felkészül a közelgő Beryl Hurrikánra

A Beryl Hurrikán komoly károkat okozott a Karib-térségben, és most Mexikó felé halad, ahol már megkezdték az evakuálást és a készenléti intézkedéseket. A vihar eddig legalább hét halálos áldozatot követelt, és jelentős pusztítást vitt végbe több szigeten, többek között Jamaicán, Barbadoson, valamint a St. Vincent és Grenadine-szigeteken.

A mexikói partvidék lakóit már elővigyázatosságból evakuálják, és menedékhelyeket állítottak fel a közeledő viharra való tekintettel. A mexikói haditengerészet angol nyelvű figyelmeztetéseket is kiadott a turisták számára, hogy felhívja figyelmüket a közelgő veszélyre.

A Beryl Hurrikán jelenlegi helyzete szerint a vihar központja csütörtök kora reggel még 800 kilométerre volt Tulumtól kelet-délkeletre, 205 km/h-s maximális szélerősséggel és 32 km/h sebességgel haladva nyugat-északnyugati irányba.

Az előrejelzések alapján a vihar péntek hajnalban érheti el a Tulumtól délre eső területeket, 2-es kategóriájú viharként, majd áthalad a Yucatán-félszigeten, és várhatóan újra megerősödik a Mexikói-öböl meleg vize felett, hogy ismételten támadást intézzen Mexikó északkeleti partvidéke ellen, közel a texasi határhoz.