Melissa Barrera: Hollywood üdvöskéje 34 évesen

Melissa Barrera, a modern horror egyik legnépszerűbb arca, ma ünnepli 34. születésnapját. A mexikói színésznőt a Sikoly ötödik részével ismerte meg az egész világ, és bár 2023-ban kirúgták a sorozat főszerepéből, karrierje továbbra is ígéretes maradt.

Melissa Barrera karrierjét zenéléssel kezdte, majd szappanoperákban tűnt fel, végül a Vida című sorozat három évadán keresztül játszott főszerepet, ezzel belépve a hollywoodi körforgásba. Az In The Heights című musicalfilmben énekesi és színészi tehetségét is megcsillogtatta, de igazi áttörést a Sikoly reboot hozott számára, ahol Jenna Ortega nővérének szerepét kapta meg a 2022-es filmben. A produkció sikerén felbuzdulva a közönség és az internet a „scream queen”-nek, azaz a sikoltozó királynőnek kiáltotta ki.

2023-ban Barrera újra Sam Carpenter szerepében tűnt fel a Sikoly VI-ban, de a Sikoly VII-ből pro-palesztin megszólalásai miatt kirúgták. A színésznő Instagramon osztott meg palesztinpárti tartalmakat, amelyeket a stúdió gyűlöletbeszédnek minősített és zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus és a gyűlöletkeltő megszólalások ellen. Az események ellenére Barrera támogatást kapott a rajongóktól és kollégáitól, mint Olivia Colman és Harriet Walter, és azt nyilatkozta, hogy az eset után végre „az lehet, aki szeretne lenni”.

A Your Monster romantikus horrorban és az Abigail című horrorkomédiában is főszerepet kapott, utóbbi a nézők és a kritikusok körében is kedvelt lett. Barrera két 2024-es filmje, amelyekben szerepel, megerősítették pozícióját a modern horror műfajában. Emellett szerepet kapott az Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat kapcsolatáról szóló The Collaboration című filmben is, ahol Daniel Brühl, Paul Bettany és Jeremy Pope oldalán láthatjuk majd.