Lázár János jövője a politikában még kérdéses

Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Spakli podcastban adott interjúban beszélt politikai jövőjéről, hangsúlyozva, hogy még nem döntötte el, marad-e a politikában.

Lázár János a Spakli podcast szerdán megjelent interjújában erősítette meg, hogy 2026-ban nem kíván indulni az egyéni képviselői választáson, de azt még nem határozta el, hogy egyáltalán a politikában marad-e vagy sem. A miniszter, aki jövőre tölti be az 50. életévét, elmondta, hogy bár csúcsformában érzi magát, hosszú ideje van már a politikában, és nyitott arra, hogy más területeken is kipróbálja magát.

Lázár hangsúlyozta, hogy nem ragaszkodik a politikai pályához, elégedett azzal, amit eddig elérhetett, és kíváncsi, milyen lehetőségek nyílnak meg számára 2026 után. Azt is hozzátette, hogy helyi képviselői munkáját befejezettnek és lezártak tartja, és ideje átadni a helyet a fiatalabb generációnak, hogy új közösségek épülhessenek fel.

A politikai változásokra utalva Lázár megjegyezte, hogy fontosnak tartja a nemzeti oldal és többség megerősítését. Korábban, még januárban is jelezte, hogy nem tervez újra indulni egyéni képviselőként, azonban nem zárta ki, hogy a Fidesz–KDNP listáján szerepeljen, ami lehetővé tenné számára, hogy továbbra is a parlament tagja maradjon.