Hugh Jackman kalandos úton kapta meg a Rozsomák szerepét

Hugh Jackman neve mára már egybeforrt a Rozsomák karakterével, de kevesen tudják, hogy az első castingon nem őt választották ki. A színésznek csak később, több körös válogatás után sikerült megszereznie a kultikus szerepet.

Hugh Jackman már végleg elbúcsúzott a Rozsomák karaktertől, amikor újra lehetőséget kapott, hogy életre keltsen egy olyan figurát, amely az X-Men filmeknek köszönhetően az utóbbi évtizedekben összenőtt a nevével. Jackman első próbálkozása a szerepre azonban nem volt sikeres, a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige mégis meghívta őt egy étterembe, amiért a színész nagyon hálás volt.

"Mondtam is neki, hogy Kevin, tudjuk mind, hogy nem kapom meg a szerepet, nem kell a vacsora. De nem, ott maradt velem steaket enni és kivitt a reptérre is. Ez volt a legkedvesebb gesztus. Azt hittem, sosem látom őt többé" – idézte fel Jackman a történteket.

A szerepet eredetileg Russel Crowe kapta meg, de ő nem fogadta el, helyette Jackmant ajánlotta a stábnak. A filmkészítők azonban Dougrey Scott mellett tették le a voksukat, aki az X-Menre való szerződése ellenére kénytelen volt visszalépni a Mission Impossible 2. forgatásának ütközése miatt. Így került sor az újabb válogatásra, ahol végül Jackman lett a befutó.

„Ez volt a második szerep, amit Russel elutasítása miatt kaptam meg. Olyan jó volt hozzám!” – mesélte Jackman a szerencsés fordulatról. A színésznek így sikerült megszereznie a Rozsomák szerepét, amely mára ikonikussá vált számára és a rajongók számára egyaránt.