Angol férfit ítéltek börtönre a Legend of Zelda kardjának másolata miatt

Egy angol férfit négy hónap börtönre ítéltek, mert a Legend of Zelda videójátéksorozat ismert Mesterkardjának kicsinyített másával sétált az utcán. A különös eset kapcsán a helyi rendőrség zéró toleranciát hirdetett a szúró-vágó eszközökkel szemben, ami az országban egyre gyakoribbá váló késelések fényében nem is tűnik meglepőnek.

A 48 éves Anthony Brayt június 8-án került a rendőrség látókörébe, amikor egy biztonsági kamera felvételein feltűnt a kérdéses tárggyal a kezében. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, és Brayt a durván 15 centiméteres pengehosszúságú Mesterkarddal a kezében közelítette meg őket, amiért azonnal őrizetbe vették.

A férfi a kihallgatás során elismerte, hogy másokat megfélemlíthet a karddal való sétálgatás, de állítása szerint nem szándékozott fegyverként használni azt. Ennek ellenére a bíróság nem fogadta el érvelését, és Brayt négy hónap börtönbüntetésre, valamint 154 font pénzbírságra ítélte.

A helyi rendőrség kiemelte, hogy számos más módon is le lehet foglalni a kezét az embernek, anélkül, hogy 15 centiméteres pengéjű tárgyat kellene magával hordania. A rendőrség szerint ez az a típusú helyzet, amikor nem érdemes potenciálisan veszélyes eszközzel kísérletezni.