Késely Ajna és a pofonok, amik erősebbé tesznek

Késely Ajna nem jutott tovább a párizsi olimpia 800 méteres úszó előfutamából.

Az úszónő korábban elmondta, hogy meg kellett békélnie azzal a gondolattal, hogy nem ő lesz a sportvilágot megváltó úszó, de eredményei így is motiválóak lehetnek mások számára. Az előfutam után beszámolt arról, hogy az interjúja kapcsán érzett nyomás és az emberek várakozásai befolyásolták őt, de az olimpiára való felkészülés során minden erejét a váltóra koncentrálta.

Késely a gyerekkori önmagával folytatott párbeszéd fontosságáról is beszélt, hangsúlyozva, hogy a nehéz pillanatokban nem szabad megrendülni, hanem hinni kell magunkban és kihozni a maximumot. A 22 éves sportoló hálás a támogatásért és a kedves megjegyzésekért, és elismeri, hogy a korábbi olimpikonok sikerei miatt nagy teher nehezedik a jelenlegi magyar csapatra. Késely szerint a sportban, mint az életben, mindig vannak hullámvölgyek, de fontos tovább küzdeni.

Az úszónő üzenete a sportolók nagy többségéhez szól, akik nem tartoznak az olimpiai érmeket hozó kis csoportba, de minden nehéz időszakból erőt meríthetnek. Késely szerint a kudarcok után az ember erősebbé válik, és arra bátorít mindenkit, hogy ne adják fel.

Sarah Jessica Parker és családja szintén Párizsban tartózkodott, ahol a színésznő mindhárom gyermekével együtt fotózkodott az olimpia helyszínén. Parker ritkán oszt meg családi pillanatokat a nyilvánossággal, de ezúttal legidősebb gyereke, James posztolt a családi nyaralásról az Instagramon. A színésznő és férje, Matthew Broderick három gyermeket nevelnek: James 21, míg ikerlányaik, Tabitha és Loretta 15 évesek.

A magyar női vízilabda-válogatott is szerepel a párizsi olimpián, ahol harmadik csoportmérkőzésén 17–11-re nyert Kína ellen, sikerével pedig bejutott a negyeddöntőbe. A csapat kezdeti nehézségek után, Keszthelyi Rita vezérletével fordított és magabiztosan hozta a mérkőzést. Keszthelyi kiváló teljesítményt nyújtott, többek között a büntetőket is magabiztosan értékesítette, ezzel is hozzájárulva a csapat sikeréhez.

A magyar sikerek sorát a férfi párbajtőrcsapat is folytatta, akik aranyérmet szereztek a Japán csapat elleni győztes mérkőzésükön. A csapat tagjai nem kellett sokat várniuk az érmek átvételére, gyorsan megkapták azokat Párizsban.