Ilyet még senki nem kóstolt, ez az asztali sportok libamája

Szeptember végén a mozikban debütál a Lepattanó, egy romantikus, gombfocis sportvígjáték, melynek előzetese már megtekinthető, és a film plakátja is elkészült.

A Lepattanó alkotói szerint a film az esendőségről, a szeretetről és a kitartásról szól, valamint tisztelgés a magyar gombfoci előtt. A főszereplők között olyan neveket találunk, mint Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, és még a Dallas sorozatból ismert Patrick Duffy is feltűnik a filmben.

A történet középpontjában Kálmán áll (Scherer Péter), aki és csapata az Európa-bajnokságra készül, de pénzügyi nehézségek miatt kizárják őket a selejtezőből. Egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra, ami új lehetőséget teremt számukra az Eb-re való kijutáshoz.

A film rendezője Vékes Csaba, társforgatókönyvírója Gönye László, producerei Roskó Péter és Scherer Péter, kreatív producere szintén Scherer Péter. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens pedig Bednárik László. A Lepattanó a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be, és szeptember 26-án kerül a hazai mozikba a JUNO11 Distribution forgalmazásában.

Videón, ahogy egy anyamedve és három bocs sétál a Nógrád megyei Cered közelében

A Nógrád megyei Cered község határában egy anyamedve és három bocsát rögzítettek videóra, amelyet a Facebookon osztottak meg. A Magyar Országos Medve Figyelő szerint ezek a medvék valószínűleg ugyanazok, akiket korábban Miskolc mellett, Jávorkút környékén is észleltek. A medvék általában kerülik az emberi kontaktust, de autóból könnyebben megfigyelhetők, ahogy ez a videón is látható. A felvételen elhangzik, hogy nem tudnak enni adni a medvéknek, ami összhangban van azzal a fontos szabállyal, hogy az állatok etetését kerülni kell.