Orvost támadott meg a részeg férj Záhonyban

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság azt a férfit, aki ittasan megütötte és megfojtogatta az orvost, miután az mentőt hívott a sérült feleségéhez. A Zsaru magazin szerint az eset Záhonyban történt, ahol a nő rollerrel elesett és megsérült az állán, ezért az orvosi ügyeletre ment.

Az ügyeleten dolgozó orvos megvizsgálta a sérülést és úgy ítélte meg, hogy a nőnek kórházi ellátásra van szüksége, így mentőt hívott. Az orvos azt kérte a nőtől, hogy várakozzon a mentő érkezéséig a váróteremben.

A helyzet azonban váratlan fordulatot vett, amikor a nő részeg férje megérkezett, és vita kezdődött azon, hogy szükségtelen volt mentőt hívni. A férfi azt állította, hogy ő maga is el tudná vinni feleségét a kórházba.

A férj nem fogadta el az orvos magyarázatát, hogy ilyen esetekben mentőt kell hívni, és a parkolóban szóváltásba keveredett vele. A vita hevében a részeg férfi ököllel leütötte az orvost, majd rávetette magát és fojtogatni kezdte.

Az ügyeleti asszisztens a zajra kiment, és lesegítette a támadót az orvosról, aki ekkor már súlyos sérülést szenvedett a bal szemöldöke körül. A támadó a helyszínről elmenekült, de később elfogták és előállították.

A támadó a bíróság előtt beismerte tettét, és gyorsított eljárásban egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, az ítélet jogerős lett.