Oroszlányi rablás: Ittas férfit vert ájultra és rabolt ki

Egy ittas járókelőt vert eszméletlenre és rabolt ki egy támadó Oroszlányban, akit a Tatabányai Járási Ügyészség most rablás és okirattal visszaélés miatt állít bíróság elé.

Az eset tavaly június hatodikán történt éjjel Oroszlányban, a Rákóczi úton, ahol az elkövető egy ittas személyt szúrt ki magának, akitől először csak egy szál cigarettát kért. Az áldozat a közeli garázssor alatt kínálta meg a cigarettával, de a támadó nem várta meg, hogy az áldozat sodorjon neki egyet, hanem ököllel gyomron és arcon ütötte. A sértett a garázs falának csapódott, fejét ütötte, és rövid időre elvesztette az eszméletét.

A rabló ezután kivette az áldozat zsebéből a 60 ezer forint értékű mobiltelefont és a pénztárcáját, majd kerékpárral távozott a helyszínről. Útközben az áldozat telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából pedig kivette a benne lévő 12 ezer forintot, a tárcát az iratokkal együtt egy kukába hajította. A nyomozó hatóság a készpénz kivételével az elvett értéktárgyakat megtalálta és visszaadta a tulajdonosnak. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az ügyészség fegyházbüntetést kért a különös visszaeső férfire.