Felfoghatatlanul rossz lett Kevin Costner új westernfilmje

Kevin Costner hosszú karrierjét mérföldkövekként határozták meg a westernek, de úgy tűnik, legújabb alkotása, a Horizont: Egy amerikai eposz nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A magyar mozikban június 27-e óta látható film első része nemhogy a Farkasokkal táncolót nem közelíti meg minőségben, de még egy közepes westernfilm élvezeti faktorát sem képes hozni.

Costner már 1988-ban elkezdett dolgozni a filmsorozaton, amely végül 38 millió dolláros befektetésével, nagy stúdió beavatkozása nélkül került a mozikba. A Horizont első fejezete eleje és vége, csattanója és üzenete ellenére sem tudja lekötni a nézőt, mivel a köztes részek, amelyek a legfontosabbak lennének, unalmasan és érdektelenül vannak kibontva.

A történet az 1860-as években játszódik, és bár a kezdő jelenetek hatásosak, a film hamar elveszíti a fókuszt, és egy vázlatos, elnagyolt történetet kapunk, amelyben a karakterek egydimenziósak és nehezen követhetőek.

A Sienna Miller és Abbey Lee által megformált karakterek, valamint Tom Payne rosszfiú szerepe emlékezetes pillanatokat hoznak, de a gyenge írás, rendezés és vágás miatt ezek a jelenetek sem mentik meg a filmet.

A Horizont: Egy amerikai eposz második része augusztus 15-én kerül bemutatásra, de a cikk írója már most biztos benne, hogy nem fogja megnézni. A rossz kezdés után kevés remény marad a folytatásra, és a film epizodikus formátuma sem segít a helyzeten.

A Horizont végül nem vált be, és a cikkíró szerint a gyenge minőség miatt hosszú időre elveszítheti az érdeklődését a Vadnyugat iránt. A film értékelése: 3,5/10.

A Horizont: Egy amerikai eposz szinkronnal nézhető meg a magyar mozikban.