Jávori Lili 10 kilót fogyott

Jávori Lili, a Next Top Model Hungary egykori versenyzője, elárulta, hogy 10 kilót fogyott, de hangsúlyozta, hogy nem beteg és nem küzd étkezési zavarokkal.

A Next Top Model Hungary műsorban megismert Jávori Lili, aki Papp Gabival együtt esett ki a döntő előtt, a Borsnak nyilatkozva beszélt arról, hogy a verseny után jelentős súlyvesztésen ment keresztül. Jávori elmondása szerint 10 kilót fogyott, főleg izomból, és bár tisztázta, hogy nem szenved sem anorexiában, sem bulimiában, elismerte, hogy „nem a legegészségesebb úton fogyott le”.

A modell-táncosnő részletezte, hogy a fogyás oka a stressz volt: a műsor után történt szakítása, a Táncművészeti Egyetemen tett félévi vizsgái és a plusz munkák miatt. Jávori kiemelte, hogy 15 éve épített izomtömegét sem szeretné tovább csökkenteni, ezért figyel arra, hogy mit és mennyit eszik.

Jávori hozzátette, hogy a műsor óta modell megkeresései is vannak, és egy ügynökségnél is járt, ahol megállapították, hogy sportos a testalkata. A táncosnő kifejtette, hogy nem akar visszaesni a korábban már meglévő testképzavarba, és hangsúlyozta, hogy bár a modellkedéssel csak a Next Top Model Hungaryban ismerkedett meg, a tánc már hosszú évek óta része az életének, így ha választania kell, a táncot helyezi előtérbe.

A verseny során Tomán Szabináék úgy ítélték meg, hogy Jávori túl sportos és izmos testalkata miatt alkalmatlan topmodellnek, ami végül a kieséséhez vezetett. A 176 centiméter magas táncosnő a műsor idején 69 kilót nyomott, mostanra pedig 59-60 kilóra csökkent a súlya, ami miatt sokan aggódni kezdtek az egészségéért. Jávori azonban mindenkit megnyugtatott, és hangsúlyozta, hogy odafigyel az étkezésére, hogy ne veszítsen további súlyt.