Friderikusz Sándor pályafutása és a vele kapcsolatos peres ügyek

Friderikusz Sándor, a magyar televíziózás egyik meghatározó alakja, évtizedek óta van jelen a képernyőn. A nyíregyházi születésű műsorvezető karrierje már 14 éves korában elkezdődött, amikor gyerekriporterként dolgozott a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójában.

Friderikusz Sándor a rádiózás után a színpadi talk show-k világában találta meg a helyét, műsorai, mint Az én mozim és a Friderikusz Show, nagy népszerűségre tettek szert. Műsorai jelentős nyereséget hoztak a Magyar Televíziónak, és 1994-ben a világ legnézettebb showman-jeinek nemzetközi televíziós szövetségébe is beválasztották. Több csatornánál is megfordult, többek között az MTV-nél, a TV2-nél, az RTL Klubnál és az ATV-nél is. Legutóbbi televíziós műsora az RTL-en az Életünk története volt, majd 2021 tavaszán saját YouTube-csatornát indított, ahol már több mint félmillió feliratkozót gyűjtött össze.

Az RTL Klub azért indított ellene pert, mert a Friderikusz Produkció 1999 márciusában felmondta a Meglepő és mulatságos című műsor szerződését, és nem engedte adásba a produkció soron következő epizódját. A TV2-től való távozásának oka pedig az volt, hogy a csatorna a tudtán és akaratán kívül rossz hírét keltette, és kikezdte a szakmai és emberi hitelességét.

Friderikusz Sándor élete során több konfliktusba is keveredett különböző személyekkel és szervezetekkel, de Istenes Bencével nem veszett össze. Egészségügyi problémái ellenére továbbra is aktív maradt, bár ezek a fogyásban gátolják.

: "Tudja, miért indított pert az RTL Friderikusz Sándor ellen? Na és hogy mi miatt hagyta ott a TV2-t?" - eredeti cikk.