Új lehetőség a görög szigetek felfedezésére: helikopter-járatok indulnak

A görög szigetvilág bejárása mostantól gyorsabb és kényelmesebb lehet a Hoper légitársaság menetrend szerinti helikopterjárataival, amelyek több, nehezen megközelíthető célállomásra is elérhetővé válnak.

A görögországi nyaralás egy új dimenzióval bővül, hiszen a Hoper légitársaság lehetővé teszi, hogy helikopterrel utazzunk a szigetek között. Az új szolgáltatás 11 különböző célállomást érint, köztük olyanokat is, mint Antiparos, Folegandros, Ios, Kea, Patmos, Sifnos és Spetses, melyek Athén, Szantorini és Mykonos csomópontokhoz kapcsolódnak.

A viteldíjak 160 eurótól kezdődnek egy útra, azonban a kereslet függvényében ez az összeg magasabb is lehet. Például egy athéni indulású, Tinos szigetére tartó 42 perces helikopterút augusztusban 380 euróba kerülhet, míg komppal ez az út körülbelül négy órát vesz igénybe és 35 euróba kerül.

A helikopteres utazás legnagyobb előnye az időmegtakarítás, hiszen míg a leggyorsabb komp Athénból Szantorinire több mint négy órát vesz igénybe, addig helikopterrel ez az időtartam csupán egy óra.

A Hoper légitársaság járatai menetrend szerint közlekednek, ellentétben a luxusszállodák által felkínált, igény szerinti helikopteres transzferekkel, ami jelentős költségmegtakarítást jelenthet az utasok számára. Egy magán charterjárat Athénból Mykonosra a főszezonban akár 2775 euróba is kerülhet személyenként, míg a Hoperrel egy négytagú család hasonló időszakban körülbelül 1490 euróért utazhat.

Azonban vannak helyzetek, amikor a komp továbbra is előnyösebb lehet, például a Hoper járatai Athénból Mykonosra augusztusban csak hetente háromszor közlekednek, míg komppal napi négy járat is elérhető.

A Hoper járatai Koropiból indulnak, ami 10 perces autóútra található az athéni nemzetközi repülőtértől. A flotta öt darab Robinson R44 és R66 típusú helikopterből áll, amelyek mindegyike három vagy négy utasüléssel és panorámaablakokkal felszerelt pilótafülkével rendelkezik.