A McDonald's kivonja a McPlant burgert a piacról

A McDonald's bejelentette, hogy nem fogja tovább árulni a növényi alapú húshelyettesítővel készült McPlant szendvicset, mivel a vásárlói kereslet nem érte el a várt szintet. A gyorsétteremlánc amerikai városokban tesztelte a terméket, de nem találkozott kellő sikert sikerrel, így a vállalat úgy döntött, hogy nem folytatja a szendvics értékesítését.

Joe Erlinger, a McDonald's elnöke egy chicagói konferencián elmondta, hogy a McPlant egyetlen piacon sem bizonyult sikeresnek, ezért a gyártás és értékesítés befejezését határozták el. A szendvics húspogácsáját burgonyából és rizsből állították elő, és a Beyond Meat céggel együttműködve fejlesztették ki. A burger tesztelése 2021 novemberében kezdődött Texasban, Iowában és Louisianában, hetente körülbelül 500 darabot értékesítve. 2022 februárjában a termék további 600 helyszínen jelent meg, de a kezdeti érdeklődés után az eladások jelentősen csökkentek, naponta csupán 20 szendvics fogyott.

Erlinger hozzátette, hogy bár a McPlant szendvics kivonásra kerül, a jövőben mégis lehetőség lehet arra, hogy a húspogácsát salátákban kínálják.

Európában még kevésbé volt népszerű a McPlant; Németországban, Portugáliában és az Egyesült Királyságban is kipróbálták, de ott szinte senki sem vásárolta. Ráadásul kritikákat is kapott, mivel hagyományos tehéntejből készült sajttal és majonézzel szolgálták fel.

: Yahoo