13 év fegyházat kapott a nevelt lányát molesztáló mosonmagyaróvári férfi

Egy mosonmagyaróvári férfi, aki több mint két éven át molesztálta hatéves korától kezdve a nevelt lányát, jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélték a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint.

A Győri Ítélőtábla másodfokon hozott ítéletében három évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát, amely eredetileg 10 év fegyházbüntetést szabott ki a férfira, továbbá 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és örökre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliakkal érintkezhetne. A férfi 2019 elejétől 2021 februárjáig rendszeresen végzett szexuális cselekményeket a nevelt lányával, akit így hatéves kora óta molesztált. A kislány már korán beszámolt a történtekről a környezetében lévő felnőtteknek, azonban nem kaptak hitelt a szavainak. Csak egy távoli rokon bejelentése után indult eljárás a férfi ellen. A bűncselekmények következtében a kislány többszörösen traumatizált lett.

A férfi és felesége a mosonmagyaróvári lakásukban nevelték a nő 2013 augusztusában született lányát és 2019 májusában született közös lányukat. A hétfői döntéssel a bíróság kizárta a férfi számára a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét is. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, de a Győri Ítélőtábla a 2024. július 1-jén kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal.