Chewy részvényekben szerzett részesedést a mémrészvény-őrület kirobbantója

A Chewy állateledeleket forgalmazó e-kereskedelmi vállalat részvényárfolyama jelentős emelkedésre számíthat a mai amerikai kereskedésben, miután kiderült, hogy a mémrészvény-őrületet kirobbantó "Roaring Kitty" bejelentette részesedés szerzését a cégben.

Keith Gill, akit az internetes befektetői közösség Roaring Kitty néven ismer, több mint 9 millió részvényt vásárolt a Chewy-ból, ami 6,6%-os tulajdonrészt jelent. Ezáltal Gill a harmadik legnagyobb részvényes lett a vállalatnál a FactSet adatai szerint, és a pénteki záróárfolyam alapján a részesedése több mint 245 millió dollárt ér.

A részvények a bejelentés hatására már a tőzsdei nyitás előtt több mint 20 százalékkal emelkedtek.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) tett bejelentés egy humoros megjegyzést is tartalmazott, amelyben arra kérték a jelentést tevőt, hogy jelölje be, hogy macska-e, mire Gill egy "Nem vagyok macska" válasszal reagált.

A Chewy részvényei a múlt héten is nagy kilengéseket mutattak, miután Gill egy rajzfilmkutyáról készült képet osztott meg az X közösségi médiaplatformon. Ennek hatására a részvények csütörtökön 34%-os emelkedést követően végül enyhe csökkenéssel zárták a napot. A CNBC megkereste a Chewy PR-osztályát, hogy nyilatkozzanak az új részvényesről, de válasz még nem érkezett.

Fontos megjegyezni, hogy a cikk nem tartalmaz befektetési tanácsadást vagy ajánlást.