A magyar fürdők nyári programjainak kavalkádja

A Magyar Fürdőszövetség számos nyári programot hirdetett meg, melyek célja a hazai fürdőkulturális sokszínűségének népszerűsítése. Az idei év újdonságai között szerepel a diákoknak szóló "Suli a strandon" program, valamint egy országos vízipisztolycsata rekordkísérlet.

A nyár folyamán három különleges akcióval készül a Magyar Fürdőszövetség. Egyrészt a "Suli a strandon" kezdeményezést indították el, amely a tanév utolsó hetében kerül megrendezésre, és ahol a diákok a hagyományos tananyag mellett fürdőkhöz kapcsolódó játékos és kreatív feladatokat oldanak meg.

A fürdőszövetség másik nagyszabású eseménye az országos vízipisztolycsata, amely tavaly debütált, és idén rekordkísérlet előtt áll. A cél, hogy Magyarországon egyszerre a legtöbb ember vegyen részt vízipisztolycsatában. Az esemény időpontja július 5-én, szombaton lesz.

Végül, de nem utolsósorban, a már 15 éve népszerű Strandok Éjszakája programot is idén rendezik meg, július 27-én, szintén szombaton. A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint ezek a rendezvények hozzájárulnak a magyar fürdőkulturális értékek széles körű megismertetéséhez.