Halasi csillagharcos ügyében megszüntették az eljárást

Kiskunhalason egy rendhagyó eset zárult le nemrégiben: egy 22 éves férfi, aki hűtőszekrényeket tévesztett csillagkapunak, és megpróbált rajtuk keresztül teleportálni, immár nem áll bíróság előtt. Az eljárást megszüntették, miután kiderült, hogy a férfi nem beszámítható.

A kiskunhalasi férfi tavaly nyáron több boltba is betört, hogy bemásson a hűtőszekrényekbe, amelyeket térkapunak képzelt. Az esetek során jelentős károkat okozott, egy helyen több tízezer, más helyeken százezer forintos nagyságrendű kárt okozva azzal, hogy kidobálta a hűtők tartalmát. A férfi a kristály nevű szintetikus kábítószer hatása alatt állt, amikor a hűtőszekrényekbe próbált teleportálni.

A rendőrség a férfi őrizetbe vétele után szakértők bevonásával vizsgálta az esetet, és megállapították, hogy a férfi elmeállapota kóros, ezért nem beszámítható. Emiatt a nyomozást megszüntették, és így nem került börtönbe. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet a kristály és egyéb új típusú pszichoaktív szerek veszélyeire, hangsúlyozva, hogy ezeknek az anyagoknak a kémiai összetétele és hatása ismeretlen, így fogyasztásuk különös veszélyekkel jár.

A helyi lakosok még mindig félnek a férfitól, aki gyakran megjelenik az utcákon, és mostanra a kukákra specializálódott. Egy bolti eladó szerint a férfi a boltban még nem jelent meg újra, és remélik, hogy ez így is marad.

: Article-1 : Article-2